Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Зам.-министър открива Национално състезание в Горна Оряховица

  09.03.2018 11:04
Зам.-министър открива Национално състезание в Горна Оряховица

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова  ще открие Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“, което ще се проведе на 9 и 10 март 2018 година в  ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица. Резултатите от съревнованието между отборите от  професионални гимназии от цялата страна ще бъдат обявени след 14 часа в събота.
75 ученици от 36 професионални гимназии от цяла България ще мерят сили в тазгодишното Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето”. Учениците решават тест от 40 въпроса и две приложни задачи. След проверка, комисии ще определят най-добрите в индивидуалната и отборна надпревара.
Състезанието „Най-добър техник в машиностроенето” се провежда от 1999 г. в горнооряховската техническа гимназия. Възникнало е като регионално по идея на Фондация „Милен Григоров”, която продължава да му е съорганизатор. От 2009 г. е включено в календара на МОН и е обявено за национално. Състезанието се признава за приемен изпит в ТУ – Габрово, ТУ – София, ТУ – Варна, ТУ „Ангел Кънчев” – Русе и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” – София.


Ключови думи
ПТГ "Васил Левски" Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати