Петък, 07 Oct 2022
            
Култура

В седмицата на жената търновският театър пуска промо билети за дамите

  01.03.2018 11:55
В седмицата на жената търновският театър пуска промо билети за дамите

В седмицата на Международния ден на жената 8 март Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново кани своите почитателки и техните приятелки в театралния салон. Специално за тях ще бъде представена хитовата комедия "Госпожа Министершата" от Бранислав Нушич. Всички дами могат да си закупят билети на преференциална цена от 6 лв., а намалението важи до изчерпване на местата.
Представлението ще бъде на 7 март от 19 часа в камерния салон на театъра. Популярната пиеса на Нушич е едно от най-обичаните заглавия на търновската драматична трупа. Главната роля изпълнява популярната актриса Стефка Златкова. Режисьор на постановката е Димитър Шарков, сценографията е на Лидия Къркеланова, а заслуга за пластичните решения на актьорите има Лилия Иванова от балета.
Със забавната комедия за балканските политически нрави търновският театър е обиколило близо 20 града в страната. "С това заглавие следваме традицията да правим атрактивни спектакли с ясна позиция и съвременни послания. Действието в пиесата се развива през 1928 г., но проблемите, които се третират в нея, са актуални и сега. Ние сме се фокусирали върху проблема за създаването на една псевдокласа, която по неписани балкански закони може да стигне до върха", обяснява Димитър Шарков.
Той признава, че е бил привлечен да направи спектакъл за метаморфозите на хората във властта, на които ставаме свидетели постоянно. Това се случва с хората, „докопали се до кокала на властта”. Първата мисъл на парвенюто е не какво аз ще направя за държавата, а какво държавата ще направи за мен. „В този спектакъл властта има много главни герои, включително медии и улични артисти. Всички заедно се трудят за добруването на първо място на родата, а след това на държавата”, коментира Шарков.


Ключови думи
Госпожа Министершата
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати