Неделя, 02 Oct 2022
            
Култура

Млади театрали от Лясковец представиха премиерно „Малка любовна драма”

  28.02.2018 09:59
Млади театрали от Лясковец представиха премиерно „Малка любовна драма”

Младите театрали на Лясковец представиха нова пиеса, като за премиерата избраха сцената на НЧ „Напредък 1870” в града. Театрален състав „Мелпомена“ с ръководител Даниела Райкова подготви „Малка любовна драма“ по сценарий на Дянко Мадемов, който също уважи с присъствието си премиерата. Това направиха и кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова, председателят на Общинския съвет Даниела Арабаджиева и секретарят на Общината Мариян Паскалев.
Пиесата е в изпълнение на младежката формация към състава и поставя вечната тема за любовта. Тя показва една любовна история на нещастно момче, влюбено в неподходящото момиче, което вече е омъжено и има недъгав съпруг и което, макар и объркано, трябва да направи своя избор.
Пиесата „Малка любовна драма“ е съвременна и неин автор е Дянко Мадемов от Габрово. Той е завършил Априловската гимназия в родния си град, след това и медицина, а понастоящем живее в Горна Оряховица. Той е човек с много лица и все в областта на изкуството – поет, драматург, музикант, актьор.
„Разпределението на ролите стана спонтанно. Почти всички заеха своето подобаващо място в пиесата, а колебания имаше относно ролята на Господ, но в крайна сметка Даниел Димитров пое нелеката отговорност”, разказва ръководителят на младите театрали Даниела Райкова. В ролите влязоха Красен Стоянов, Вергиния Колева, Симеон Хаджидимитров, Пламена Пенкова, Илиян Илиев, Даниел Димитров, Жанина Василева и Андреа Пенова. Средната възраст на актьорите е 17 години, като най-малката е на 9, а най-възрастният - на 33.
След успешното премиерно поставяне на лясковска сцена, театралният състав има планувани гостувания и в други селища. През март съставът ще играе любовната драма в Правда и Добри дял, а през април ще се представи пред колегите си от козаревския театър и пред жителите на Козаревец. Заявено е и участието им в театралните фестивали „Бургаски изгреви – пролет 2018“, който ще се проведе също през месец април. Представяне ще имат и в община Елена, както и на театралния форум „Малкият принц“ във Велико Търново, на „Звездна завеса“ в Самоводене, на фестивала на любителските театри в Каварна и други.


Ключови думи
Мелпомена НЧ Напредък 1870 Дянко Мадемов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати