Петък, 30 Сеп 2022
            
Темида

Две дами си оспорват председателското място в Горнооряховския съд

  26.02.2018 14:39
Две дами си оспорват председателското място в Горнооряховския съд

Две кандидатури са подадени във ВСС за конкурса за административен ръководител на Горнооряховския районен съд. Надпреварата ще е между две дами, като и двете са свързани професионално с ГОРС.
ВСС обяви конкурс за мястото, след като изтече и вторият мандат на досегашния административен ръководител Павлина Тонева. Съдия Тонева няма право на трети мандат, така че не участва в състезанието. Не е подал документи и временно изпълняващият длъжността Емануил Вардаров.
Двете кандидатки, които са разработили концепции за развитието на съда и ще участват в конкурса са Златина Личева-Денева и Росица Велкова-Стойчева.
Росица Велкова е съдия в Софийски районен съд, но три години (2008-2011) е била съдия в Горнооряховския районен съд. От тук тя е командирована в София, а след това печели постоянно място в СРС. Завършила е право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и финансов мениджмънт в СА „Д. Ценов” в Свищов, където е била и асистент по право.
Златина Личева е от Горна Оряховица и целият й професионален път досега се развива в ГОРС. Завършила е право в Софийския университет. Започва съдебната си практика през 2001 г. и досега е съдия по наказателно и гражданско право в Горнооряховския съд.
 


Ключови думи
ГОРС конкурс
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати