Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Син преби майка си, съдят го

  22.02.2018 12:35
Син преби майка си, съдят го

По бързо производство, водено от Районна прокуратура – Велико Търново,  на Съд е предаден 40-годишен мъж за нарушаване на заповед за защита срещу домашно насилие. Обвинението е срещу Йордан Й., а случката се разиграла в с. Раданово.

Обвиняемият  е осъждан многократно за извършени кражби и осем  пъти за неизпълнение на съдебни заповеди за защита срещу домашно насилие. На 31.07.2017 г. е издадена съдебна заповед от районен съдия, с която Йордан Й. е отстранен от съвместно обитаваното жилище в с. Раданово и му се забранява да приближава на по-малко от 100 метра ползваното от Н. Г. жилище. В срокът на заповедта - на 12.02.2018 г., в РУ гр.Полски Тръмбеш е получен сигнал от Н. Г., че синът ѝ – Йордан Й., е нарушил заповедта за защита от домашно насилие и се е прибрал в дома, от който е отстранен, както и че ѝ е нанесъл побой.
С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан за 72 часа, след което Съдът е уважил искането на Прокуратурата и по отношение на Йордан Й. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
В рамките на бързо производство Прокуратура е предала лицето на Съд. Предстои насрочване на делото.


Ключови думи
Раданово
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати