Неделя, 02 Oct 2022
            
Култура

"Графиня Марица" отново на търновска сцена с нови попълнения сред солистите

  21.02.2018 10:13
  \


Оперетата "Графиня Марица" се завръща на сцената на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново с нови попълнения сред солистите. На Лидия Лазарова е поверен образът на красивата, богата и дръзка Марица, която копнее за щастие. Партиите на нейния любим граф Тасило изпълнява Пламен Долапчиев. В ролята на Лиза зрителите ще видят талантливата Полина Петкова. Като барон Коломан Жупан на сцената излиза Георги Гърланов, а в циганката Маня се превъплъщава Надежда Мирева.
Спектакълът с обновения солистичен състав ще бъде представен на търновска сцена на 22 февруари от 19 часа в голяма зала на театъра. Диригент на постановката е Васил Вълчев. След това музикалното представление тръгва на турне в страната.
Прочутата оперета в оригинала на Имре Калман беше поставена в МДТ през 2013 г. от режисьора Петко Бонев. С негова помощ през 2016 г. спектакълът беше възстановен. По идея на режисьора в новия прочит бяха включени сцени, които са част от постановките на всички европейски театри, но досега не са представяни у нас. Той сподели, че се е постарал да изчисти оперетата от всички натрупани през годините щампи, за да постигне по-пълно въздействие върху публиката.
В спектакъла участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ заедно с малките таланти от Детска вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом. Възпитаниците на Владимир Габров ще се включат в сцената с рождения ден на граф Тасило, която по думите на Петко Бонев досега е била пренебрегвана от българските режисьори. Детският хор ще изпълни композицията на Калман в оригинал на немски, а така според сюжета те поднасят своеобразен подарък на домакина.
Декорите и костюмите на "Графиня Марица" са подготвени специално за спектакъла, а над тях е работил покойният сценограф Борис Стойнов. Хореографията е на Желка Табакова.


Ключови думи
Графиня Марица МДТ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати