Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

„Арт Розалиада“ превръща Велико Търново в център на любовта и виното

  02.02.2018 10:29
„Арт Розалиада“ превръща Велико Търново в център на любовта и виното

За поредна година Велико Търново ще се превърне в международен център на любовта и виното. Старата столица ще бъде домакин на познатата и популярна изложба „Арт Розалиада 2018“, в която отново ще бъдат изложени художествени творби на български и чуждестранни автори. Експозицията ще бъде открита навръх 14 февруари в 17,00 ч. и ще бъде подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов.
Жителите и гостите на старопрестолния град ще могат да се запознаят с творчеството на повече от 100 художници от България, Сърбия, Румъния, Македония, Украйна. Всяка от творбите е посветена на любовта и виното. Подбраната компилация ще включва графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации, скулптури от различни материали (метал, камък и др.), мултимедия.
По традиция, в изложбата участват преподаватели и студенти от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Национална художествена академия, СУ „Св. Климент Охридиски, ВСУ „Любен Каравелов“ (София), Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“. В настоящето издание на „Арт Розалиада“ ще гостуват също автори от Сръбския университет в Прищина, Националния университет по изкуствата – Букурещ, Факултета по изкуствата в Ниш. Специални гости ще пристигнат от Български културен форум „Родина на кръстопът“ и от Дружество на банатските българи.
Организатори на „Арт Розалиада“ са Община Велико Търново и Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. От днес до 9 февруари всеки автор може да представи творбите, с които желае да участва – те трябва да бъдат в готов за експониране вид и да бъдат изпратени в художествения факултет. Произведенията ще бъдат оценявани от петчленно жури, съставено от авторитетни художници.


Ключови думи
Розалиада 2018
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати