Петък, 30 Сеп 2022
            
Други

От 29 януари горнооряховчани могат да плащат местните данъци и такси

  25.01.2018 15:59
От 29 януари горнооряховчани могат да плащат местните данъци и такси

От 29 януари гражданите могат да заплащат местните данъци и такси за 2018 г., информират от дирекция „Местни приходи“ при Община Горна Оряховица. От дирекцията уточняват, че съобщенията за дължимите данък сгради и таксата за отпадъци за настоящата година ще бъдат разпратени до гражданите преди 1 март.
Ако до 30 април се плати целият размер на данъка върху недвижимите имоти, данък МПС и таксата за битови отпадъци, се ползва 5 % отстъпка. Работното време на паричния салон и стая №1 (приемане и обработване на данъчни декларации) от 29 януари ще бъде от 08.00 ч. до 15.00 ч. и от 16.00 ч. до 18.00 ч.
Задълженията към местния бюджет могат да се плащат на касите в паричния салон на дирекция „Местни приходи“ в Общината, както и в касовите салони на кметствата: Първомайци, Поликраище, Долна Оряховица, Драганово, Крушето, Върбица, Правда, Янтра и Писарево. В останалите населени места, със заповед на Кмета на Общината са назначени общински служители, които на място да събират данъчните задължения на гражданите.
Местните данъци могат да се заплащат от гражданите и безкасово по банковата сметка на Общината в Първа инвестиционна банка, на касите на EasyPay, „Български пощи“ и Банка „ДСК“.
От дирекция „Местни приходи“ припомнят, че за 2018 г. няма да има увеличение на ставките на данъците и таксите в Община Горна Оряховица.


Ключови думи
местни данъци Горна Оряховица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати