Неделя, 02 Oct 2022
            
Крими

Бомбаджията, взривил магазина на Христо Джеймса още е на свобода

  20.01.2018 14:35
Бомбаджията, взривил магазина на Христо Джеймса още е на свобода

22-ти юни 2013г., часът е 4.30 през нощта. Мощен взрив разтърсва района около ул. „Поп Харитон“ в старата столица. Случката се разиграва само на 100 метра от Областната дирекция на МВР. Взривно устройство е избухнало през магазин за авточасти. Изпочупени са витрините и дограмите, пострадал е и съседният магазин. Без прозорци остават и жилищни сгради в съседство след адския взрив.
И днес десетки си спомнят с ужас ударната вълна, която буквално разтърси целия квартал. На място тогава веднага пристигнаха оперативни части от полицията. Районът беше отцепен, а действията се водеха от тогавашният директор на Областната дирекция комисар Живко Коцев. Бързо беше установено, че е пострадал магазинът на Христо Игнатов- Джеймса, който няма криминално минало. Основната версия на униформените беше свързана с конкуренцията, защото малкото магазинче вървяло изключително добре и буквално взело клиентелата във Велико Търново и региона.
Четири години след адския взрив обаче извършителят на престъплението не е заловен. Нищо повече не беше оповестено в медийното пространство, никой не разбра дали униформените са тръгнали по горещи следи. В същото време пострадалите сами възстановиха щетите, а магазинчето на Христо Игнатов продължава да работи и до днес, при това доста успешно.
Майсторът на взривното устройство обаче още е на свобода. Оказа се, че досъдебното производство е спряно, съобщиха за „Кореспондент“ от пресцентъра на полицията след наше официално запитване. Което на практика означава, че не са събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение от прокуратурата. В същото време досъдебното производство не е прекратено и при нова следа може да бъде възобновено, разясниха от полицията.
Това е единственият подобен случай на взривен магазин във Велико Търново през последните години. Униформените са затруднени от този факт, защото няма друга такава ситуация, която би могла да ги доведе до извършителя.
 


Ключови думи
магазин взривен джеймса
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати