Понеделник, 20 Май 2024
            
Велико Търново Други

Лауреатско звание и 5 отлични оценки донесоха от националната олимпиада по испански език ученички от Езиковата гимназия

  09.05.2024 09:27
Лауреатско звание и 5 отлични оценки донесоха от националната олимпиада по испански език ученички от Езиковата гимназия

Националната олимпиада по испански език всяка година поставя великотърновската ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ на стартовата линия с най-добрите испански гимназии в България. И тази година резултатите показват, че успехите през годините са постоянни и недвусмислени.

12-класничката Петя Узунова е лауреат на националната олимпиада по испански език, организирана от МОН за учебната 2023/2024 година. Решението за имената на удостоените със званието взема националната комисия за провеждане на олимпиадата, сформирана със заповед на министъра на образованието и в изпълнение на регламента за провеждането й. Работата на Петя Узунова й донесе 6.00. Отлични оценки 5.50 и 5.75 получиха съученичките й Магдалена Бонева и Лили Бояджиева, както и единадесетокласничките Мария Иванова и Елена Иванова. Техни учители по езика са Снежина Стефанова и Венета Ботева.

За Петя и Магдалена това е поредно успешно представяне в престижния форум. Още през 2022 година те се класираха на челно място, а през 2023-та Маги бе удостоена със званието „лауреат“.

28 призови места от националната олимпиада по испански донесоха златаровци на своето училище през последните 5 години. 11 от възпитаниците са лауреати.

 


Ключови думи
ПЕГ Национална олимпиада по испански