Неделя, 19 Май 2024
            
Горна Оряховица Други

Електронният прием на първокласници в горнооряховските общински училища започва на 8 май

  07.05.2024 12:16
Електронният прием на първокласници в горнооряховските общински училища започва на 8 май

В 10.00 ч. на 8 май (сряда) ще бъде отворена електронната система за прием в първи клас в общинските училища на Горна Оряховица. Съгласно утвърдения календарен график, до 17-ти май платформата ще е на разположение за подаване на заявления за прием, за тяхното редактиране или отказване.

Класирането ще бъде обявено на 28-ми май. Началната дата за записване на класираните деца в съответните училища е 3 юни.
Графикът, правилата за електронен прием, както и самата платформа могат да бъдат отворени чрез сайта на Община Горна Оряховица - в панела „За граждани“, раздел „Образование“, секция „Прием първи клас“.
Платформата е достъпна и през следния линк – https://www.g-oryahovica.bg/priem-purvi-klas
Системата от правила за прием на деца в I клас в общинските училища на територията на община Горна Оряховица е разработена в съответствие със Закона за предучилищното и училищното образование, Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, издадена от министъра на образованието и науката. Система от правила се разработва за всяко населено място, в което има повече от едно училище с прием в I клас./ сн. Община Горна Оряховица


Ключови думи
електронен прием първи клас Горна Оряховица