Понеделник, 06 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Горна Оряховица ще е домакин на държавното първенство по тенис на маса за възраст до 19 г.

  24.04.2024 14:25
Горна Оряховица ще е домакин на държавното първенство по тенис на маса за възраст до 19 г.

Горна Оряховица е домакин на държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 19 години, което ще се проведе в дните 25-28 април 2024 г.
Благодарение на добрата организация и отлични условия, Управителният съвет на Федерацията по този спорт отново гласува доверие на града и на спортен клуб “Локомотив - 50” да поеме домакинството.
Зала “Никола Петров” ще посрещне елита на тениса на маса в България, като участие ще вземат 110 юноши и 80 девойки. Домакините ще бъдат представени от общо 10 състезатели в двата пола.
Борбата за шампионската титла ще бъде между отборите на "Марек-Дигеста спорт" - гр. Дупница, „Комфорт“ - Варна  и ЦСКА - София, а при девойките основни претенденти са “Стоянстрой” - Пловдив и “Юнак” – Ардино.
Участие ще вземат националните състезатели и носители на световна купа от Анталия и Люксембург, съответно Йоан Величков и Мирослав Шмидт, които са в Топ 20 на световната ранглиста за своята възраст, както и 7-мите в Европа - Цветелина Георгиева, Виктория Персова и Сиделя Мутлу.
След държавното първенство ще бъдат определени и националните отбори, които ще представят България на европейски и балкански първенства.


Ключови думи
тенис на маса