Събота, 04 Май 2024
            
Лясковец Общество

Община Лясковец подписа договори с МРРБ за близо 10 млн. лв.

  23.04.2024 16:39
Община Лясковец подписа договори с МРРБ за близо 10 млн. лв.

Община Лясковец днес подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството шест договора за финансиране чрез Инвестиционната програма за общински проекти от националния бюджет за 2024 г. Подписите си под договорите сложиха ресорният служебен министър инж. Виолета Коритарова и кметът Васил Христов.

Първият договор е за реконструкция и подмяна на участъци от водопроводната мрежа на с. Джулюница на стойност 5 516 000 лв. Проектът за реконструкция и рехабилитация на участък от общински път VTR 1182 (Лясковец - Честово) е за 2 473 900 лв., а за укрепително-ремонтни дейности на НЧ „Развитие 1894“ в Драгижево – за 913 400 лв. За 201 800 лв. е подписаният договор за аварийно-възстановителни, строителни и монтажни работи на водосток над дере на ул. „Победа“ в Добри дял.

Два от шестте подписани договора се отнасят за СУ „Максим Райкович“. Единият е за подмяна на отоплителната инсталация за 505 хил. лв., другият – за третия етап от ремонта на спортна площадка за 126 100 лв.

Всички тези обекти са съгласувани и одобрени по реда на Закона за устройство на територията, имат строителни разрешения. Предстои обявяването на обществени поръчки за избор на изпълнители.

Община Лясковец ще подаде още един проект към националната инвестиционна програма. Става въпрос за спортна площадка в Драгижево. Тя е в обхвата на архитектурен ансамбъл и затова се изчаква съгласуване от Националния институт за недвижимо културно наследство.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Васил Христов Виолета Коритарова
Последни
Седмицата
Анкета