Събота, 04 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

С голям концерт в Драганово отпразнуваха 10-ти рожден ден на ТФК „Българка“

  21.04.2024 13:34
С голям концерт в Драганово отпразнуваха 10-ти рожден ден на ТФК „Българка“

Под мотото „Драганово пее и танцува“ в горнооряховското село отпразнуваха 10-та годишнина на Танцов фолклорен клуб „Българка“ към НЧ „Съединение 1888“.

Близо 20 влюбени в народните танци драгановчанки и техният художествен ръководител Цанко Михайлов представиха най-доброто от своята продукция и показаха на публиката, изпълнила салона на Читалището, защо са многобройните награди от конкурси и фестивали, спечели през годините.

В концерта се включиха и останалите творчески колективи на НЧ „Съединение 1888“, както и Певческата група към Клуба на пенсионера „Асен Разцветников“ в селото. Със специален поздрав участваха хор „Родна китка“ от Поликраище с диригент Георги Петров и фолклорен оркестър „Потомци“ с диригент Стефан Печикамъков.

Сред официалните гости бяха кметът на Общината Николай Рашков, кметът на Драганово Иван Кишев и хората от бизнеса, които са помагали на състава през годините.

Фолклорът е толкова просто нещо, но се изисква голяма култура, за да го разбереш. С тези думи на Филип Кутев ръководителят на клуба Цанко Михайлов благодари на бурно подкрепящата всяко изпълнение публика. За клуба-рожденик имаше и подаръци, а кметът на Драганово Иван Кишев се беше подготвил и с тематична торта.


Ключови думи
Драганово ТФК "Българка" Драганово
Последни
Седмицата
Анкета