Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Кр. Каракачанов във Велико Търново: Ако всички четат Левски, и политиката ни ще бъде в час

  18.02.2020 14:41
Кр.  Каракачанов във Велико Търново: Ако всички четат Левски, и политиката ни ще бъде в час

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов препоръча на представителите на институциите да четат Левски. От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи, заяви Каракачанов. Ако всички четат Левски, и политиката ни ще бъде в час, отбеляза той.

Министърът на отбраната бе в НВУ „Васил Левски” по повод годишнината от смъртта на Апостола на свободата.
На журналистически въпрос белег на какво е спорът между президент, премиер и главен прокурор, Каракачанов каза, че това е емоция, но е лош знак. Според него е нужен сериозен разговор, стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции, защото другият вариант е разделение и противопоставяне, което е факт в обществото вече 30 години.
Каракачанов каза, че акъл не е давал на никого, а като министър на отбраната издава заповеди в Министерството на отбраната на своите подчинени. "Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми ги поиска", каза още той.
Той посочи, че приветства действията на главния прокурор по отношение на битовата престъпност и изрази надежда това да бъде постоянна политика до края на мандата на главния прокурор.
Министърът на отбраната прие почетния караул на НВУ "Васил Левски" и почете 147-ата годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола.
По-късно той изнесе лекция, свързана с ролята на Левски в българската история пред курсантите и възпитаниците на висшето училище.

Източник: БТА


Ключови думи
Каракачанов Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати