Неделя, 14 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Йордан Байчев от „Демократична България”: В неделя Долна Оряховица ще има нов кмет и заедно ще започнем възраждането на града ни

  23.10.2019 20:36
Йордан Байчев от „Демократична България”: В неделя Долна Оряховица ще има нов кмет и заедно ще започнем възраждането на града ни

Днес предизборната кампания в Долна Оряховица приключва, защото сме убедени, че тук балотаж няма да има. Йордан Байчев ще спечели на първи тур и още в неделя Долна Оряховица ще има истински кмет, обяви кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от „Демократична България” Людмила Илиева пред гражданите на втория град в общината.

Ние сме тук, за да подкрепим Данчо и да поискаме вашата подкрепа за нашата листа и за мен като кандидат за кмет на общината. Политиката не е състезание за един кон. Ние сме екип от почтени, достойни и смели хора. Ако смятате, че Община Горна Оряховица има нужда от положителна промяна и виждате в нас хората, които могат да я осъществят, моля, подкрепете ни с номер 66 в бюлетините, каза още Людмила Илиева преди да представи останалите в листата на „Демократична България”.

Участието в местното управление е работа като всяка друга. Има хора, които работят добре, други – не толкова. Аз знам, че мога да свърша тази работа. Възложете ми я, възложете я и на тези отговорни хора, които няма да ви подведат, завърши кандидатът за кмет на общината.

Заставам тази вечер пред вас, защото обичам родния си град. Избрах да напусна София и да се върна тук и за момент не съжалявам за това. Решен съм да променя Долна Оряховица, да я променя за по-добро. Мога да го направя, ако вие ми дадете този шанс, каза кандидатът за кмет на Долна Оряховица Йордан Байчев.

На първо място аз ще бъда винаги на разположение, ще бъда сред вас и вие ще имате моята подкрепа във всяка житейска ситуация, обеща Байчев.

Той начерта и основните моменти от програмата си – по-добра организация на почистването в града, което да стигне и до вътрешните улици, а не само централните. Задължително облагородяване на гробищния парк. Нов живот за градския парк. За да ходят хората там, трябва да има нещо, което да ги привлича. Задължително е изграждане на детски кът на първо време, смята Байчев. Ще се изградят подходи към основните институции в градчето – Читалище, Кметство, Здравната служба, които да улеснят хората с трудности в придвижването и майките с детски колички.

Има много даровити деца, за които никой не знае, а те трябва да бъдат стимулирани. Затова бъдещият кмет обеща да създаде фонд, в който ще внася всеки месец от своята заплата и ще се дават стипендии на изявени деца. Така ще се стимулират и останалите да се развиват.

Гарантирам, че в края на мандата ще има асфалтирани улици и ще е започнало довършването на канализацията, каза Йордан Байчев.

Всичко това не са празни думи и нереалистични обещания. Постига се, ако кметът е смел и уверен и говори с общинския кмет като с равен. Кметът на Долна Оряховица не е подчинен на кмета на общината. Двамата трябва да са партньори. Ще работя за специален статут на Долна Оряховица като единствения град в общината освен общинския център, обеща кандидатът на „Демократична България”.

Сам не мога да направя всичко това. Трябва да го направим заедно. Искам вашето доверие в аванс и гарантирам, че няма да ви подведа. Тази листовка с програмата ще я закача на видно място в Кметството, за да я виждам всеки ден и да следвам всяка една точка в нея. Съветвам ви и вие да запазите вашите листовки, за да можете да ми търсите отговорност. Добрият кмет не се познава по големината на плакатите, а по това дали е смел, усърден и с кауза. Моята кауза е да възродя Долна Оряховица. Остават още четири дни до победата и новото начало за нашия град. Призовавам ви да излезете в неделя и да гласувате. Да подкрепите Людмила Илиева с 66 в бюлетината за общински кмет, нашата листа с 66 в бюлетината за общински съветници и мен – също с 66 в бюлетината за кмет на кметство Долна Оряховица. Бъдете смели и отговорни. В неделя Долна Оряховица ще има ново лице и ще започнем заедно по нов път. Победа, приключи Йордан Байчев.

Вечерта в салона на НЧ „Христо Козлев” продължи с изпълненията на вокална група „Хармония”, малката народна певица Елеонора Христова и дълго аплодирания концерт на вокална група „Графити”, ръководени от Аделина Колева, която е кандидат за съветник от „Демократична България”.


Ключови думи
Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати