Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Даниел Маринов, кандидат за общински съветник от „Демократична България”: Общинският съвет трябва да започне да работи за резултати, не само да полага усилия

  14.10.2019 11:30
Даниел Маринов, кандидат за общински съветник от „Демократична България”: Общинският съвет трябва да започне да работи за резултати, не само да полага усилия

Даниел Маринов е магистър по социална психология от ВТУ. Има допълнителни обучения в областта на търговския мениджмънт и управление на човешките ресурси.

През годините е работил за големи търговски компании, като мениджър продажби, оперативен директор, търговски директор. С професионален опит в областта на икономиката, социалната сфера и спорта.

Семеен, с две деца.

-Г-н Маринов, вие нямате политически опит, кое Ви мотивира да бъдете кандидат за общински съветник от листата на Демократична България ?

-През последните 20 години лицата в Общинския съвет са почти едни същи, проблемите пред нас са едни същи, дразнещите ежедневието ни моменти са едни и същи. Единственото, което се развива във възходяща линия са обещанията/пожеланията по време на избори. Това не е защото даващите ги стават по можещи, а защото нерешените проблеми се трупат и стават повече. Срещайки се с приятели във времето и разговаряйки по различни теми, се замислих, че се дразним на едни и същи неща, трупаме негативизъм и коментираме едни и същи проблеми - до следващия път и така до следващия и т.н. В този смисъл реших, че няма отново да чакам и слушам едно и също, а ще участвам пряко в промяна на създалото се статукво през годините. Поканата от Демократична България дойде в точният момент.

-В момента всички кандидати говорят за промяна, вие какво можете да промените ?

-Участието ми в тези избори не e заради самото участие. Аз не съм „посочен“  да участвам или „дописан“ в листата, а съм решил да участвам. Има голяма разлика. Вярно е, че всички говорят за промяна, но опита ни е показал, че тя все не става. Знаете ли защо не става?

-Защо?

-Защото, за да се извърши качествена промяна са необходими действия. За да има действия са необходими усилия. Усилията карат човек да излезе от зоната си на комфорт и покаже уменията си. Уменията на всеки един определят резултата от работата му. Крайния резултат се оценява от хората. За съжаление, по време на избори ние оценяваме не резултата от действията, а размера на обещанията. Затова всеки път е едно и също. В момента всички много точно показват, че знаят проблемите, но нямат отговор защо не са ги решили през последните 20 години. Все достигаме етапа до „усилие“, но няма действия.

-Това, което казвате, как би намерило отражение в работа на Общинския съвет?

-Когато бях малък и направех някоя беля, като всяко дете поемах обещания да не правя повече така. Дядо ми, след като ме изслушваше за пореден път, казваше „…Много гърмел, малко дъжд…“. Тогава се чудих какво иска да ми каже. След като пораснах и започнах професионалния си път разбрах какво е искал да ми каже – „…Много приказки, малко действия…“. Затова всеки път, където и да бъда, се сещам за това, като не си позволявам да поемам ангажименти  без да действам. В една компания от частния сектор се оценяват действията и резултатите от тях, а не приказките. До момента в професионалния си път, екипите с които съм работил и промените които съм извършвал, са били оценени високо на база резултатите от действията ми. Това ми дава вътрешна увереност, че мога. Казано по друг начин – да започнем да оценяваме резултатите не усилията, защото полагам усилия сутрин да стана за работа, но резултата може да бъде да не стигна или да закъснея. Общинския съвет трябва да започне да работи за резултати, не само да полага усилия и говори по една или друга тема. Същото се отнася и за общинската администрация, общинските фирми и т.н.. Тази промяна в работата на общинския съвет смятам възможна по силите си.

-Имате ли приоритети, по които сте си набелязали да работите?

-Разбира се. Приоритет са ми създаването на условия децата да излизат и да има къде да се забавляват спокойно в Горна Оряховица, да учат в Горна Оряховица, да спортуват в Горна Оряховица, да работят в Горна Оряховица, да се лекуват в Горна Оряховица, да остареят в Горна Оряховица. В момента това се случва, но не в Горна Оряховица, а отиват другаде. Това са моите приоритети. По тях ще работя, защото имам две деца, и не желая след време да се виждам с тях само по Коледа. Това не засяга само мен, а цялата общност на Горна Оряховица. Ако продължаваме да я караме само на приказки и усилия, но без реални действия, това ни чака.

-Има ли нещо, което искате да кажете за финал?

На тези избори ще се направи промяна. В каква посока ще определят гласоподавателите и разберем на 27.10.2019г. За да няма „подмяна“ е необходимо много повече хора да упражнят разумно правото си на глас. Затова – Гласувайте, не пасувайте.

С чиста съвест и отворен ум заставам зад почтеността и уменията на кандидата ни за Кмет Людмила Илиева, както и зад всеки един от листата на Демократична България. Горна може повече !


Ключови думи
Демократична България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати