Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

В Шереметя се жалват от лошото качество на водата и постоянна смрад

  14.10.2019 11:22
В Шереметя се жалват от лошото качество на водата и постоянна смрад

Чистота, качеството на водата, изключително високите данъци за автомобилите - това са някои от най-сериозните проблеми, които тормозят жителите на Шереметя. Хората се оплакаха от всички тези неуредици по време на срещата с кандидата на коалиция „БСП за Българи“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на Велико Търново Весела Лечева.
„Сметоизвозването е толкова рядко явление в нашето село, че много често се усеща смрад от неизчистените кофи за смет, отколкото нормален въздух“, казаха хората. И признаха, че другата им голяма болка е качеството на водата. Жителите на селото казаха, че пият вода със съмнително качество, заради старата водопроводна мрежа.
Читалището има нужда от ремонт. Догодина ще празнуваме 95 години от неговото създаване и искаме да си направим празника в обновена сграда, макар че вече изгубихме надежда за това. Колко години вече говорим за увеличаване на средствата за читалищата, защото субсидията стига само за заплати, но едно читалище се прави от съставите и самодейците, не от председателя му само, коментираха още хората в селото.
Темата за данъците за автомобилите обаче предизвика най-силна ярост у тях. „Как може да плащаме най-високите данъци, а организацията на движението да е толкова безобразна!“, коментираха жителите на Шереметя. И заявиха: „Във Великотърновския общински съвет няма място за бизнесмени. Да си гледат бизнеса. В Общинския съвет трябва да бъдат хора, които милеят за населените места, а не търсят обществени поръчки, които да им спасяват бюджета“, коментираха хората, пред които Весела Лечева представи своите управленски идеи, програмата си за ускорено икономическо развитие и пакета със социални услуги, над които тя ще работи като кмет на Община Велико Търново.

 


Ключови думи
Шереметя Весела Лечева БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати