Петък, 07 Oct 2022
            
Темида

Наложиха условна присъда на собственика на куче, нахапало жестоко възрастна съседка

  14.10.2019 11:12
Наложиха условна присъда на собственика на куче, нахапало жестоко възрастна съседка

След споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново и одобрено от Съда, осъдиха собственик на куче, нахапало възрастна съседка.
Р. Н. е признат за виновен за това, че на 01.03.2019 г. на ул. „Христо Караминков“ във Велико Търново не предотвратил влизането на питбула си в имот на 85-годишната М. П. В резултат животното причинило на възрастната жена тежка телесна повреда – осакатяване на ляв горен крайник – пълна трайна контрактура на лява лакетна става, лява гривнена става и пръстите на лява китка, водеща до пълна липса на активни и пасивни движения  на ляв лакът, гривнена става и пръстите на лява китка, както и средни телесни повреди, изразяващи се в обезобразяване на ляв горен крайник от грубите посттравматични белези по лява предмищница и лява лакетна става и трайно затруднение в движението на ляв горен крайник поради счупване на лява лъчева кост и множество разкъсно-контузни рани.  
На обвиняемият е наложено наказание една година и два месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от три години, както и глоба в размер на 600 лв.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

сн. www.pixabay.com


Ключови думи
питбул
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати