Събота, 13 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Полина се върна от Испания, за да бъде доброволец в кампанията на Весела Лечева

  14.10.2019 11:04
Полина се върна от Испания, за да бъде доброволец в кампанията на Весела Лечева

Търновката Полина Георгиева се върна от Испания, за да бъде доброволец в кампанията на Весела Лечева. „Много я харесвам и много се гордея, че съм съгражданка със световен и олимпийски шампион. Убедена съм, че Весела Лечева ще бъде достоен кмет на родния ми град, в който аз искам да се върна, след като завършва двете магистратури по история, които съм започнала в момента“, казва Полина.
Откакто се е върнала в родния си град, среща и говори само с хора, които са недоволни и разочаровани от последните 8 години управление на ГЕРБ „Но в същото време са толкова апатични и отчаяни, че вече не вярват в нищо и на никого. Аз обаче вярвам във Весела Лечева и вярвам, че на този град му е нужна жена начело. Защото жената е стопанин, жената мисли за всички като за семейство, тя дава идеите, грижи се, тя е енергията. Освен това, след като осем години вече управлява ГЕРБ и резултатът е този - непроходими за колички и хора с увреждания тротоари, тесни тротоари, често запушени от неправилно паркирани автомобили, улици в дупки и улици, които се превръщат в реки, когато завали, значи е време начело да застане друг и този друг е Весела Лечева“, казва Полина.
20 г. вече Полина живее в Испания, но се връща през лятото, за да е близо до своите близки. Понякога води и приятели със себе си. „Знаете ли какво казват за нашия град? Аз често им говоря за Велико Търново. Това, че съм родена в старата българска столица, богата на толкова история, много ми полага и ме прави интересна. Но ги водя тук, те виждат един прекрасен град и казват, че все едно са попаднали в приказката за Спящата красавица, защото все едно времето тук е спряло и градът спи. И аз мисля така. Около Царевец всичко е долу-горе добре, сякаш направено за туристите. Но вътре в града…“, казва Полина.
И признава, че тя самата е с леви убеждения и това не е по наследство. Фамилията й е по-скоро с демократични нагласи, но тя самата вярва, че икономиката трябва да управлява политиката, а не обратно,че държавата трябва да помага на бизнеса, а не да го прави зависим.
„Винаги е време за леви идеи. Все по-малко млади хора продължават да подкрепят идеите на Чикагската школа. За обществото този алгоритъм не е успешен, няма как да виждаш, че навсякъде хората са зле и да продължаваш да се доверяваш на американската мечта“, казва още Полина.
Тя е категорична, че след две години, когато завърши магистратурите си, ще се върне във Велико Търново завинаги и ще се запише в младежката организация на БСП. „Там няма какво да храни душата ми. Испания ми даде образование, но тук са корените ми. И се надявам, когато се върна, отново да работя за Весела Лечева, но тогава тя да бъде кмет на Велико Търново“.

 


Ключови думи
Полина Весела Лечева БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати