Събота, 13 Мар 2021
            
Спорт

Няколко поколения се събраха за половин век хандбал в Горна Оряховица

  13.10.2019 07:03
Няколко поколения се събраха за половин век хандбал в Горна Оряховица

Празникът за 50-та годишнина на хандбала в Горна Оряховица изпълни спортна зала „Никола Петров” с няколко поколения хандбалисти, треньори, спортни деятели, дали по нещо на този спорт през годините. Дълго преди началото на церемонията хора, събрали се от всички краища на страната, а и от чужбина, се опитваха да се разпознаят, да върнат спомените и да се посмеят на забавни истории от миналото. Сред гостите бяха изпълнителният секретар на Зона „Мизия” Симеон Съев, президентът на „Етър 64” Атанас Атанасов, най-успешната треньорка на „виолетовите” Йонка Генчева, доайени на хандбалната игра в България като Любо Костов и Румен Иванчев.

С бурни ръкопляскания и на крака пълната зала посрещна знамето на ХК „Локомотив”, с което започна и официалната част на празника.

За 50 години Горна Оряховица се утвърди като водещ център на хандбала в страната, отбеляза в приветствието си почетният председател на клуба инж. Тодор Тодоров. Именно той преди 50 години поставя основите на хандбала в Горна Оряховица заедно с момчетата от тогавашното Средно сержантско училище. Поколения наред допринесоха за спортната слава на града ни. Нека благодарим на тези момчета и момичета, вече с побелели коси, които дадоха от себе си за хандбала. Нека благодарим на тези, които поеха щафетата и продължават да държат високо нивото на ХК „Локомотив”. Поклон за всички вас, допълни инж. Тодоров и призова с едноминутно мълчание да се почете паметта на всички, които вече не са сред нас.

ХК „Локомотив” отличи с почетни плакети всички всички бивши президенти и треньори, както и хората, които са помагали най-много през годините. Юбилейна грамота и паметен знак имаше за всички, които по някакъв начин са били свързани с хандбала пред тези пет десетилетия.

Хандбалната федерация пък отличи с почетния си знак ХК „Локомотив” за приноса му към развитието на спорта.

Последният празничен подарък бе победата, която сегашният „Локомотив” извоюва над варненския „Спартак” в мач от третия кръг на първенството на „А” хандбална група. Срещата се изигра след официалното честване на половинвековния юбилей. Гостите се опитаха да вгорчат празника на „локомотивци”, но не успяха да постигнат нищо повече от почетна загуба 34:30.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати